Gombás rakott hús recept


6 vékony szelet sertéskaraj
Bacon /szalonna
1 kis üveg szeletelt gomba
2+2 tojás
lisz
reszelt sajt
só,bors
A Gombás rakott hús elkészítési módja:
Egy őzgerincsütőt kibélelünk bacon szeletekkel keresztben,úgy,hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. 3 szelet karajt kiveregetünk,sózzuk,majd lisztbe,a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.Egymás mellé,a szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon megpároljuk,majd a gázt lezárjuk és 2 nyers tojást belekeverünk,sózzuk,borsozzuk.A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük és egyenletesre eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk,liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk és a gombás,tojásos masszára helyezzük őket egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk. Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük,majd a fóliát levéve még további fél órán át sütjük-pirítjuk. 15-20 perc állás után egy tálra ráfordítjuk. Ha kicsit még hül,szeletelhető.Mutatós és finom. Hidegen is jó!
Mindenképp várjunk a kiborítással,amíg hül egy kicsit és szeletelni se próbáljuk melegen,mert szétdől.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2009. jún. 3. 16:49
A gombás rakott hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.