Rakott sertésborda vajbabbal recept
A Rakott sertésborda vajbabbal hozzávalói:50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl étolaj
só
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő
A Rakott sertésborda vajbabbal elkészítési módja:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük. A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük. A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 8. 20:38
A rakott sertésborda vajbabbal elkészítési módja és hozzávalói.