Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott sertésborda vajbabbal recept

Rakott sertésborda vajbabbal recept

A Rakott sertésborda vajbabbal hozzávalói:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl étolaj

reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő


A Rakott sertésborda vajbabbal elkészítési módja:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük. A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük. A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott sertésborda vajbabbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook