Gyümölcsös mousse recept
A Gyümölcsös mousse hozzávalói:5 dkg zselatin
7 dl víz
7 dl tejszínhab
15 dkg porcukor
mentalevél, csokireszelék,
friss gyümölcs, esetleg befőtt
A Gyümölcsös mousse elkészítési módja:
A zselatint a vízzel felfőzzük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük és hozzáadjuk a langyos zselatint. A mentalevelet és az aktuális gyümölcsöt feldaraboljuk, majd a csokireszelékkel együtt a zselatinos masszához keverjük. Fóliával, folpackkal bélelt őzgerinc formába töltjük és hűtőbe tesszük. Mikor megdermed könnyedén kiborítjuk egy tálra és vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nagyon könnyű, nyári édesség, nem csak az elkészítése :).
naplóm 39. kép
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baffi556, 2013. jún. 1. 19:56
A gyümölcsös mousse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.