Mascarponés profiterol recept
A Mascarponés profiterol hozzávalói:tészta:
2 dl víz
10 dkg zsír, csipet só
20 dkg liszt
5 tojás
töltelék:
25 dkg mascarpone sajt
2 dl hulala
1 vanilin cukor
3 ek. cukor
máz:
50 gr keményítő
25 gr kakaó
8 dl tej
2 dl tejszín
100 gr cukor,
25 gr vaj
25 gr étcsokoládé (elhagyható)
A Mascarponés profiterol elkészítési módja:
A vizet a csipet sóval, zsírral felforraljuk,egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (3-4 perc). Kicsit hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat,mindegyikkel jól kikeverjük. (mint a képviselőfánk tésztáját) Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, kb. mogyoró nagyságúakat, 4 cm távolságra rakunk egymástól, előmelegített sütőbe tesszük. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni, a fánkokat 15-20 percig sütjük ,( szép aranybarna szín eléréséig),majd 5 percre a tüzet mérsékeljük, hogy jó ropogós legyen. Sülés után rácson hűtjük,majd a krémmel töltjük, tálra halmozzuk és a mázzal leöntjük. Krémhez a mascarponét a cukorral kikeverjük, a tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a sajttal. A mázhoz a keményítőt, kakaót, a cukrot a tejszínt jól kikeverem. A tejet forrásig melegítem, majd folytonos keverés közben a kakaós masszához keverem. Visszateszem a tűzre, besűrítem, forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, majd beleteszem a csokit, majd olvadás után a vajat. Ezzel öntöm le a fánkokat, jól tapad a tésztához.
Ebből kb. 50 db fánkocskánk lesz.
Pakolásnál rétegenként szoktam leönteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: baffi556, 2012. dec. 1. 19:14
A mascarponés profiterol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.