Házi zselés édesség recept
A Házi zselés édesség hozzávalói:Zselés cukor házilag
Hozzávalók
A piros részhez:
2 dl eper- vagy málnalé (szörp)
1 csomag piros tortazselépor
A fehér részhez:
1 tubus cukrozott sűrített tej, tejjel 4 dl-re kiegészítve
2 csomag színtelen tortazselépor
1 kávéskanál vaníliakivonat
A Házi zselés édesség elkészítési módja:
A gyümölcslevet a piros tortazseléporral a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük. Lapos, téglalap alakú tálcába vagy tálkába öntjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Ha megdermedt apró kockára vágjuk. A fehér rész elkészítésénél ugyanúgy járunk el, mint a piros esetében. Kicsit magasabb edénybe öntjük a tejes keveréket, beleszórjuk az piros zselékockákat, majd megvárjuk, amíg teljesen megszilárdul
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CSIPOLINO, 2013. máj. 24. 19:13
A házi zselés édesség elkészítési módja és hozzávalói.