Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés alagút recept

Csokoládés alagút recept

A Csokoládés alagút hozzávalói:
egy egész ráma,20dkg porcukor,3evökanál liszt,másfél evőkanál kakaó,1 felvert egész tojás,
10 dkg dió vagy mogyóró ,15 dkg babapiskóta,és 1dl vizben elkevert 1 evőkanál zselatin./ A zselatint közvetlenül a masszába rakás elött keverjük el hideg vizben,mert hamar megszilárdul/


Csokoládés alagút
1.

A Csokoládés alagút elkészítési módja:
gőz fölött ,egy nagyobb tálban ősszefőzőm a rámát a porcukrot a lisztet,a tojást a kakaót és a zselatint,állandóan keverjük. Vigyázat 5 percnél tovább ne fözzűk,mielőtt kész lenne tegyük bele az aprora vágott diót és az apróra vágott babapiskotát,tehetünk még bele mazsolát és kokuszreszeléket is de mértékkel.ha készen van,még igy melegen folpakkal kibélelt őzgerincformába öntjük,a folpakkot minkét oldalán kicsit vizezzük meg egy ecsettel,hogy tapadjon a forma oldalához ,és hogy a massza könnyen kijöjjön .várjuk meg még kihűl majd tegyűk hűtöbe. szeletelve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés alagút elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook