Babapiskótás rakottas recept
120 perc
A Babapiskótás rakottas hozzávalói:
Tészta
25dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 evökanál kakaopor
fél csomag sütöpor
1 kanál tejföl
1 egész tojás
Krém:
fél l tej
6 evökanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás sárgája
1-2 doboz babapiskota
fél dl rum
A Babapiskótás rakottas elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyurjuk, két részra osztjuk. Közepesen meleg sötöben a tepsi alján egyenként összesen két tésztalapot sütünk. A fél l tejböl a cukorral a liszttel a tojások sárgájával krémet fözünk, még langyosan hozzátesszük a margarint,jól elkeverjük. Ha kihült ismét keverjük 2-3 percig. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük, rátesszük az elözöleg cukros-rumos tejben áztatott babapiskotát. Ezután a piskótákat bevonjuk krémmel,és a krém tetejére ismét sorba rakjuk a mártott babapiskótát, ezt ismét krémmel vonjuk be! Ezt a müveletet addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A legutolsó sor krém tetejére a második lap kerül. 1 napig állni kell hagyni a hütöbe hogy az egész megpuhuljon. tortaként szeleteljük.
Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!!Nagyon finom !!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: holdtunder75, 2012. júl. 3. 06:02
A babapiskótás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.