Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-epres torta sütés nélkül recept

Túrós-epres torta sütés nélkül recept

A Túrós-epres torta sütés nélkül hozzávalói:
hozzávalók 5 főre

Tészta:

5 dkg pattogatni való kukorica
10 dkg tejes csokoládé
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin

Krém és a tetejére:

50 dkg földi eper
8 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
2 cs zselatinpor
5 ek rum
50 dkg túró
20 dkg tejszínhab por
3 dl ásványvíz
1 citrom leve és reszelt héja


A Túrós-epres torta sütés nélkül elkészítési módja:
elkészítés A zselatint elkészítjük az utasítás szerint. Az epret pépesítjük, keverjük hozzá 3 ek cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot. A tejszínhabot keverjük habosra az ásványvízzel és 5 ek cukorral. A zselatint olvasszuk meg, majd osszuk szét, felét az eperhez, felét a habhoz keverjük, majd keverjük a habhoz a túrót, a citrom levét és héját. A rumos eper felét keverjük bele a túrókrémbe laza mozdulatokkal. Egy kerek tortaformát vagy műanyag tálat béleljünk ki folpackkal (tortaformánál nem szükséges), majd öntsük bele a rumos epret, tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre, majd öntsük rá a túrós krémet, tegyük vissza 2-3 órára. A kukoricát pattogtassuk ki kevés olajon, a csokoládékat olvasszuk meg a margarinnal (ha ropogósan szeretnénk a tészta alapot, nem kell bele margarin), majd keverjük bele a kukoricát. Igazítsuk el a krémen, és még 30 percre tegyük a hűtőbe, majd borítsuk ki egy tálcára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-epres torta sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook