Szedres morzsás süti gesztenyével recept
A Szedres morzsás süti gesztenyével hozzávalói:hozzávalók 6 főre:
Tészta:
50 dkg liszt
csipet só
25 dkg puha teavaj
7 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 citrom kifacsart leve (húsos)
2 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez
Krém:
250 g gesztenye
0,25 l 30% habtejszín
1 tk rumaroma
Tetejére:
90 g étcsokoládé , durvára vágva
kb. 35-40 dkg friss, nagy szemű szeder , sűrűn rakva
Morzsa:
30 dkg liszt
20 dkg puha teavaj
csipet só
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
a díszítéshez:
tejszínhab
kakaószirup
szederszemek
A Szedres morzsás süti gesztenyével elkészítési módja:
A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük. Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze. Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki. A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel. Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan. Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni. A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét. Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát. Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 27. 14:28
A szedres morzsás süti gesztenyével elkészítési módja és hozzávalói.