Csokoládés mascarpone recept
A Csokoládés mascarpone hozzávalói:15 dkg étcsokoládé
1.5 dl tejszín
5 evőkanál csokoládélikőr
25 dkg mascarpone krémsajt
6-8 dkg étcsokoládé a tetejére
A Csokoládés mascarpone elkészítési módja:
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk,A tejszínt krémesre verjük (nem habbá).A csokoládélikőrt a mascarponéval elkeverjük,majd a félig vert tejszínt is hozzáadjuk.A már csaknem hideg olvasztott csokoládét két három mozdulattal beleforgatjuk.Nem kell teljesen elszinezni vele a krémet.Elosztjuk 4 kehelybe,és csokoládéforgácsot szórunk a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2013. aug. 26. 22:35
A csokoládés mascarpone elkészítési módja és hozzávalói.