Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Félsz a nőgyógyászati vizsgálattól? Hogy nyugtatod magad? fórum

Félsz a nőgyógyászati vizsgálattól? Hogy nyugtatod magad? (beszélgetés)

1 2
41. globus
ápr. 2. 18:33
Kösz, lányok 🙂 Puszi!
40. gyöngy:) (válaszként erre: 37. - Globus)
ápr. 2. 18:32
🍀🍀🍀
39. libikóka (válaszként erre: 37. - Globus)
ápr. 2. 18:30
Legjobbakat🙏🙏🙏🍀
38. birebora (válaszként erre: 35. - Globus)
ápr. 2. 18:11
Végbél, vastagbél, nyelőcső, has, agy és még sorolhatnám. Bizony életet menthet.
37. globus (válaszként erre: 36. - Libikóka)
ápr. 2. 18:10

Ma voltam vizsgálaton. Holnap délelőtt kapok műtéti időpontot.

Csak úgy mentem...

36. libikóka (válaszként erre: 29. - Moimeme)
ápr. 2. 18:09

Nem mentem volna,,már nem élnék.

Nem hiszem hogy megvígasztalt volna az önbecsülésem.

Két neveletlenkét,,hagytam volna hátra.

Plussz férj.

Igaz lehet neked mindegy.

Nekünk nem volt az.

35. globus (válaszként erre: 23. - Moimeme)
ápr. 2. 18:07
Ennyi erővel fogorvoshoz, gégészhez sem szabadna mennünk, hogy gonfolja kotorászni a szánkban. Ma már a szívbe is bekukkantanak. Attól inkább paráznék.
34. gyöngy:) (válaszként erre: 23. - Moimeme)
ápr. 2. 17:57

Biológia. Így vagyunk teremtve. Nem a szánkon jön ki a születendő gyermek. Gyereket akkor, hogy vállaltatok? Vagy a szülés látványa hozta ezt elő benned?

Még ha nő lennél...de te, mint férfi, megmondod, hogy neked nem kell olyan nő, aki orvosnak szétteszi a lábát, ez nekem olyan szektás gondolkodás.

33. birebora (válaszként erre: 29. - Moimeme)
ápr. 2. 16:59
Önbecsülés?! Azzal becsülöd és tiszteled magad, hogy vigyázol az egészségedre. Amit megtudunk tenni, tegyünk.
32. birebora (válaszként erre: 30. - Srcrss)
ápr. 2. 16:57
Igy halt meg a nagymamám 70+ volt. Őt sem látta soha nőgyógyász. A megelőzés nagyon fontos. Ez 30+ éve volt. Nem győzik hangsúlyozni a prevenciót.
31. srcrss (válaszként erre: 29. - Moimeme)
ápr. 2. 16:45
Cseppet sem zavar, hogy le kell vetkőzni. Céda vagyok, tudom. 😄 A fájdalomtól szoktam félni.
30. srcrss (válaszként erre: 26. - Moimeme)
ápr. 2. 16:37

"ahogyan a nagyanyáink is leélték"

Legutóbb egy 70 éves nénivel beszélgettem, aki sírva mesélte, hogy hónapok óta enyhén "menstruálgat", de ő nem gondolt semmi rosszra, csak furcsállta a dolgot. Most látta először nőgyógyász. Valószínű, hogy rákos.

29. moimeme (válaszként erre: 28. - Srcrss)
ápr. 2. 16:36

Hát, pedig pontosan erre gondoltam... levetkőzni egy idegen előtt, szétrakni a lábakat, és tűrni, hogy matasson benned kézzel-eszközzel a legintimebb részedben - nos, ezt nem akarnám elfogadni és engedni nőként, ebben biztos vagyok. Az önbecsülésem ennél többet ér.

Téged nem zavar, oké. Nem vagyunk egyformák.

28. srcrss (válaszként erre: 22. - Moimeme)
ápr. 2. 16:25
Ami a nőgyógyászati vizsgálatot illeti, én nem érzek semmi megalázót abban, hogy le kell vetkőzni egy idegen férfi előtt, ha erre gondolsz. Nem kellemes a vizsgálat, de nem is megalázó. Egyszer éreztem megalázva magam, amikor egy lekezelő seggfejt fogtam ki. Akkor látott először és utoljára.
27. moimeme (válaszként erre: 18. - Globus)
ápr. 2. 16:20

Számos érdeklődési köröm van, azokkal a hoxa nem foglalkozik, illetve vannak jobb potálok hozzájuk.

Azt hiszem, minden megjegyzésre válaszoltam.

26. moimeme (válaszként erre: 20. - Birebora)
ápr. 2. 16:17
Pont ez a pláne, hogy nem "kell". Ha nem akarod, nem mész. A nők döntő többsége leélné az életét évenkénti vizsgálat nélkül. Mint ahogyan a nagyanyáink is leélték.
25. moimeme (válaszként erre: 14. - Gyöngy:))
ápr. 2. 16:15
Nincs olyan, hogy "nem engedem"; nem élünk a középkorban. Viszont nem akarnék olyan nővel élni, akit egy ilyen vizsgálat nem zavar, és nem érzi úgy, hogy ez sértő és megalázó.
24. moimeme (válaszként erre: 19. - Birebora)
ápr. 2. 16:12
Komolyan így gondolom, nem trollkodom. Akinek tudom, elmondom, akit tudok, lebeszélek.
23. moimeme (válaszként erre: 18. - Globus)
ápr. 2. 16:11
Igen, van két gyerekünk, már felnőttek. A második születése után szembesültem azzal, hogy miből áll egy nőgyógyászati vizsgálat. Azóta taszít ez az egész. És mélységesen felháborít.
22. moimeme (válaszként erre: 17. - Srcrss)
ápr. 2. 16:09
Sajnos nem; vannak vizsgálatok, amelyek a világ legjobb orvosánál is kellemetlenek, megalázóak.
21. moimeme (válaszként erre: 15. - Pulcsis)
ápr. 2. 16:08
20 éve nem volt olyan, ami egy Canestentől nem múlt volna el. Az is talán csak kétszer.
ápr. 2. 10:59
Vannak szűrővizsgálatok amelyeken túl kell esni, aztán egy évig nyugi van.
19. birebora (válaszként erre: 12. - Moimeme)
ápr. 2. 10:46
Ez most komoly vagy trollkodsz?
18. globus (válaszként erre: 14. - Gyöngy:))
ápr. 2. 06:48

Talán született gyerekük. Otthon, terhesgondozás, vedőoltások nélkül...hiszen rettegnek a tűtől is.

Azt értjük, hogy nem szeret, tkp. senkinek nem a vágyai netovábbja. De ez a nyakas ellenállás, ami már-már életminőséget befolyásol, súrolja a betegesség szintjét. Elmúlt évek alatt ha nem talált más érdekes témakört a portálon, túlmutat a látható jeleken.

17. srcrss (válaszként erre: 12. - Moimeme)
ápr. 2. 06:35
Abban az esetben megalázó, ha bunkó az orvos. Szerencsére sokan vannak. Lehet válogatni.
16. srcrss (válaszként erre: 15. - Pulcsis)
ápr. 2. 06:34
Vannak viszonylag tünetmentes betegségek. Sokkal komolyabbak a hüvelygombánál. Azoktól jobban tartanék.
15. Pulcsis (válaszként erre: 12. - Moimeme)
ápr. 1. 20:49
Egy hüvelygomba biztos izgalmasabb mint a vizsgálattal járó kellemetlenség 🤣🤣🤣🤣
14. gyöngy:) (válaszként erre: 12. - Moimeme)
ápr. 1. 20:16

Ti egy különleges pár vagytok, akik évtizedek óta nem járnak orvoshoz. Olvasva téged mindig olyan érzésem van, hogy te nem engeded a feleséged vizsgálatokra, annyira ellenzel mindent.

Nagyon megmaradt bennem az, hogy te belebetegednél, ha a párod elmenne nőgyógyászhoz, mert milyen megalázó széttárni a lábakat, attól fontosabb az önbecsülése. Számomra ez a gondolkodás agyrém, de legyen szerencsétek és éljétek az életetek egészségben!

13. globus
ápr. 1. 17:06
Nem. Holnap megyek. Vizsgálat, rákszűrés, UH lesz.
ápr. 1. 17:02

Elég makacs vagyyok az ilyesmiben; ha nő lennék, biztosan nem mennék el. Nem vagyok prűd, de az intimszférám ilyen megsértését nem viselném el. Az, hogy a doki hány alfelet lát naponta, az édes mindegy: az enyémet nem látta, és nem is szívesen mutogatnám. Kiszolgáltatott, megalázó helyzetnek képzelem el, és abból nem kérnék. (urológushoz sem megyek/mennék)

Szerencsére a feleségem nem jár, így neki nem kell elszenvednie a vizsgálatot és az azzal járó kellemetlenségeket.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook