Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan büntetnéd a netes, mobilos csalókat? fórum

Hogyan büntetnéd a netes, mobilos csalókat? (beszélgetés)

1 2
32. globus (válaszként erre: 23. - Szeretekolvasni)
ma 14:13

Persze, hogy nem.

Sajtó is érdekes tud lenni. Olvasom, hogy " a hölgy kirabolt egy asszonyt", hát érdekesen tudnak fogalmazni. Sértett egy nő, a tettes hölgy?

31. secret8 (válaszként erre: 14. - 55Judit)
ma 14:10
Dolgoznak, de ez messze nem fedezi a költséget, amibe kerül az ellátásuk és őrzésük. Sőt, még fizetést is kapnak érte, igaz, nem sokat.
30. tien (válaszként erre: 29. - Érdekes73)
ma 09:47

Melegben van.

Internet,étel (szvsz.jobb mint némely suliban vagy kórházban), konditerem stb..

29. Érdekes73 (válaszként erre: 2. - Funnygirl)
ma 09:12
Jobb körülmények az elítélteknek mint a keményen dolgozóknak , nyugdíjasoknak szerintem se normális állapot.
28. 55Judit (válaszként erre: 27. - Érdekes73)
ma 09:11
A legsúlyosabb bűncselekményt se büntetném halállal. Az ilyen had éljen mennél tovább, és szenvedjen ahogy csak bír.
ma 09:09
A halálbüntetésnek talán volt elrettentő ereje. Viszont ha tévednek stb...
26. szeretekolvasni (válaszként erre: 24. - 55Judit)
ma 09:07
Szerintem is enyhe büntetést kapnak. Talán tényleg kétkezi munkára és tanulásra kellene őket kényszeríteni, az megtenné a hatását.
25. funnygirl (válaszként erre: 22. - PöttyösPanka)
ma 09:07
Én nem vagyok hajlandó elhinni hogy 2025ben amikor is már az AI olyan mértékig fejlődött hogy képes arcokat, hangokat lemásolni, utánozni stb. Meg már olyan technológiák vannak amiket nem szégyellsz, nem tudnak fülön csípni egy ilyen tróger senkiházit.Vagy nemtörődömség, piti bűnöző nem érdekel..vagy létszámhiány, elavult technika áll a rendelkezésükre.Bár érdekes mert akit akarnak azt meg tudnak találni. Emlékszem pár cigó srác kitett tik tokra videót amiben azt ecsetelték, hogy na mivan kutya rendőrök kapjatok el, úgyse tudjátok hol vagyunk, szerettek bújócskázni? Egyiknek se látszott az arca csak a hangja és egy romos fal. Reggelre hajnalban már a tek ébresztette őket hogy kutya rendőrök megjöttek, na mivan? Szóval..nemtudom.
24. 55Judit (válaszként erre: 22. - PöttyösPanka)
ma 09:04

Szerintem sokkal többet elkapnak mint amennyit érdemben megbüntetnek. Ejnye-bejnye, egy kis pénzbirság, egy kis felfüggesztett. ha gátlástalan gazember lennék, ezek engem nem tartanának vissza.

Fenntartom hogy a tettüknél eggyel erősebb büntetést adnék hogy meglegyen a visszatartó erő.

Egyre több és egyre fineszesebb rohadék vesz minket körül. Miért kell egyre nagyobb félelemben élnünk?

Az én településemen nincsen bűnözés. Ennek ellenére egy ideje nem merek a nyári alkonyatban a közelben lévő erdei ösvényen sétálgatni, pedig csodálatos élmény. Csak azért, mert már itt is arra gondol az ember, sosem lehet tudni mi történik.

23. szeretekolvasni (válaszként erre: 22. - PöttyösPanka)
ma 09:02
Persze, mert már minden programot kitalálnak a világon, hogy mindenki elrejtőzhessen az interneten. Úgy ahogy van rosszul alakult ez az adatvédelmesdi is, pro és kontra is. Nálunk még a hivatalosan elítélt bűnösök nevét és arcát sem lehet kitenni.
ma 08:54
Nagyon fantáziadúsak vagytok a büntetés terén. De a probléma ott kezdődik, hogy el kellene kapni őket. Erre legyetek kreatívak, különben semmit sem ér a kivéreztetés.
21. globus (válaszként erre: 7. - 55Judit)
ma 08:52
Dehogyis.
20. globus (válaszként erre: 15. - PöttyösPanka)
ma 08:51
A meztelen fürdetős, strandos képektől nekem is égnek áll a hajam :/ Kiteszi pedofiloknak ingyen.
19. tien (válaszként erre: 17. - 55Judit)
ma 08:44

Állatvédelem:

Amit tettek ugyanazt.

Kikötik a vonat elé.

Kikötném.

Leöntik savval.

Leönteném.

Levágja bárddal a farkát és a lábát.

Szintúgy.

Ezek nem emberek.

A csalóknak "csak" a kezüket,és hagynám meg pusztulni.

Ja ,hogy én sem vagyok különb,ha ilyeneket gondolok?

Vállalom.

A f@sznak kell abajgatni az ilyen ember alatti lényeket?

ma 08:38
Nagyon keményen és szigorúan.
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Tien)
ma 08:38

Megoldana 1 problémát, de hozna helyette többet. Ez az átokfajzat nem tudna munkát végezni, el kéne tartani, talán önellátó sem lenne, és kapná élete végéig a rokkantellátást.

Én olyan büntetésben gondolkodnék ami eggyel durvább csak annál amit tett, hogy az a becsületes útra terelje őt.

Valami fékre minden képpen szükség lenne már a csalások terén úgy mint az állatvédelem terén is. Ott sem visszatartó erő az amit kapnak büntetés gyanánt.

16. tien
ma 08:31

Mint régen.

Levágni a kezüket.

15. PöttyösPanka (válaszként erre: 9. - Timycat)
ma 08:21
És még mindig szülők milliói osztanak meg naponta képeket és videókat a családról. Fel sem fogják, hogy mennyire megkönnyítik a rossz szándékú emberek dolgát.
14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Secret8)
ma 08:13

Én úgy tudom, dolgoznak a börtönökben. Tévében láttam az orvosi maszk gyártást, és valami faipari munkát is.

Sajnos nincs annyi fegyintézet hogy minden csalót elzárhassanak, de valahogy a törvényhozóknak csak ki kéne találni hogy inkább csökkenjen a számuk mint nőjön.

Kellene valamiféle a bűntől visszatartó erőnek lennie.

ma 08:07
Azért a netes-mobilos csalóknál durvább bűnözők is vannak. Bár mindegy, miért és mennyi időre kerülnek kaptárba, én mindegyikkel ledolgoztatnám a napi ellátását. Rezsit, az őrök bérét, a megevett ételt, a gyógyszereit, mindent. Nem az adókból tartanám el őket.
12. funnygirl (válaszként erre: 11. - 55Judit)
ma 08:01
Nincs elrettentő büntetés. Így van. Ha sokkal szigorúbb lenne a törvény kétszer is meggondolná, hogy kivel mit és hogyan tesz. A középkori kínzások, büntetések mondjuk már túl szigorúak. Az emberi elmének határa nincs, főleg ha gonoszságról van szó. Előszeretettel használtak mindenfélét. A tüzes vasat, a spanyol csizmát és még nagyon nagyon sokmindent képesek voltak bevetni már akkor is, ha kicsit csúnyán néztél, vagy elkezdtél esetleg gondolkodni. Itthon elég lenne egy Oroszorszégi mintára épülő Fekete Delfin börtön. Na ott nincs olvasgatás, meg láblógatás.
11. 55Judit (válaszként erre: 9. - Timycat)
ma 07:55
Miért azt kell általánossá tenni, hogy folyamatosan a bajra kell koncentrálni és védekezni kell? Már nappal is kitépik az ember kezéből a táskát, mert szinte nincs mitől félniük.
10. 55Judit (válaszként erre: 6. - Timycat)
ma 07:51
Nem. Viszont a telefonos és netes csalás is bűncselekmény és olyan büntetést érdemel, hogy az életbe ne jusson eszébe többet ilyesmi. Biztos nem intézném el felfüggesztettel vagy egy ejnye-bejnyével.
9. timycat (válaszként erre: 8. - Funnygirl)
ma 07:50

Nem haragszom, de ez már megint a paci túloldala. Fizikailag kínozni azt aki fizikailag nem tett semmit, csak kihasználja, hogy egyes emberek hiszékenyek és változásra képtelenek.

Már mindenhonnan ez folyik évek óta, alkalmazkodni kell. Egy ilyen csalás ellen lehet védekezni, pl kitanítani a nagyszülőket, megbeszélni mi a "jelszó" pl. Ahol meg már befigyel a demencia ott a nagyik hozzáférését a pénzhez korlátozni kell, sajnos ez ilyen. Alkalmazkodás.

Örülök hogy a büntetés állami monopólium, még ha olyan is amilyen.

8. funnygirl (válaszként erre: 6. - Timycat)
ma 07:45
Hát ne is haragudj, de egy gyanútlan nagymama akit felhív egy ilyen féreg hogy mama balesetet szenvedtem, vé,zek mindenhonnan, nagy a baj, segíts kérlek, mert maffiózók pénzt követelnek tőlem..nemtudom..én addig ütném az ilyet amíg él. Hát miket élhet át akkor azokban a percekben egy idős nő. Akit lehet hajnalban hívnak föl, mikor még a világáról nem tud.
7. 55Judit (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 07:44
Jézusom! Ilyen gyakran elővesznek? Az új számosnak válaszoltál?
ma 07:33
Azért ezek az emberek nem embert öltek, kínoztak, bántalmaztak 🙄
5. szeretekolvasni (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 07:26
Ez a legdurvább, mikor a családtagodnak adják ki magukat! Ezekkel nem is tudom, mit bírnék csinálni!!!
ma 07:25

Tényleg nem jár nekik a börtön kényelme, melege, étele.

Mindenképp úgy büntetném őket, hogy semmilyen elektromos eszközt nem használhatnának minimum 10 évig. Semmilyet, még egy porszítót se! Létrehoznék egy elhagyatott helyen egy olyan börtönt, ahol csak középkori viszonyok vannak és rengeteg könyv. Olvasniuk kellene és dolgozniuk a két kezükkel és hagyomáynos eszközökkel. Maguknak kellene megtermelniük az ételt. Amíg nem olvasnak el 1500 könyvet, addig ki se jöhetnének onnan, bármennyi idő is telne el.

3. globus (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 07:22

Nekem nemrég egy olyan, hogy a bankszámlámat hamarosan zárolják.

Tegnap este: Anya, ez az új számom, írj rám! És itt egy MAGYAR mobilszámot küldött...nem tudja, hogy engem sosem szólít így a gyerekem 😀

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook