Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ofotért üzletben mennyi idő alatt készül el a szemüveg? fórum

Ofotért üzletben mennyi idő alatt készül el a szemüveg? (tudásbázis)

tegnap 18:09
10perce telefonáltak, mehetek érte 😅
26. Myra
tegnap 15:10
Változó.
25. LBO (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnap 14:12
Felénk 2 hét. Mindig annyi.
24. alinka01 (válaszként erre: 23. - 55Judit)
tegnap 12:38

OK. Ezt majd megtárgyalhatjuk, ha kell, a kertészkedő csoportban az index-fórumon.

Minden jót, szép napot neked.

23. 55Judit (válaszként erre: 22. - Alinka01)
tegnap 12:35

Na jól eltértünk a témától de erre még reagálok.

Nekem fontos hogy ne nőjön magasra. Amit nem érek el arra jönnek a darazsak. Sok van, hatalmas lódarazsak én meg rettegek tőlük. Előnyösebb ha felfelé nyúlás helyett oldalra terelem a növekedését. A bokor szempontjából is jó, mert ha besűrűsödik, a belsejében nem lesz füge a fényhiány miatt. Szóval terítem.😉

Bocsánat, most visszaadom a témát a szemészetnek.

22. alinka01 (válaszként erre: 21. - 55Judit)
tegnap 12:28
Fügét metszeni??????????? Muszáj??? Mi örülünk, hogy gond nélkül nő, és nem kell vele foglalkozni.
21. 55Judit (válaszként erre: 19. - Alinka01)
tegnap 12:27
Legyél jobban! Ma már én is életet ráztam magamba. Délután a kertben is lesz egy kis torna. Füge bokor metszés lesz, ha nem túl sáros, még ások is.
20. 55Judit (válaszként erre: 16. - K.Henika)
tegnap 12:24

Nekem se. Bár orvos ajánlott egyet mikor a szemfenéksorvadás lassítását tárgyaltuk, de aztán találtam annál jobbat amit meg én ajánlottam neki. Elnyerte tetszését, bár szerintem nem fogja betegeknek ajánlani, mert gyógyszertárban nem kapható.

Sok éve ez az oldal komoly segítségem: [link] Lejjebb megtalálod a külömböző szembetegségekhez a szemtámogatást. Én azért nem ajánlok, mert több féle szembetegségem is van, én ezekhez válogattam.

19. alinka01 (válaszként erre: 17. - 55Judit)
tegnap 12:23
Akkor most már mindent megbeszéltünk. Én most kiszállok innen, ha fel tudok állni... 😉 Megyek és foglakozom/foglalkoztatok a gerincnyavalyámmal.
tegnap 12:19

Közben megnéztem egy-két dolgot a kékfényszűrőről, mert általában nem vagyok híve a többféle/túlzott rétegezésnek.

És a Zeiss-nél például nem is szűrőréteggel oldják meg a feladatot: beépítik a kék fény elleni védelmet a lencse alapanyagába!

17. 55Judit (válaszként erre: 14. - Alinka01)
tegnap 12:18

Hát akkor megint bocs! 😉

nekem is volt multifokális, mióta műanyagra cserélték mindkét szemlencsémet már nem kell. Ami van, azért csináltattam hogy a monitor nézése közben védve legyen a szemem kékfénytől, de ha lefelé nézek tudjak olvasni, mert a szemlencséim csak távolta látnak jól.

16. K.Henika (válaszként erre: 11. - 55Judit)
tegnap 12:16
milyen kiegészítőket szedsz? nekem ezeket nem ajánlotta senki.
tegnap 12:11
Nekem is lesz rajta kékfény szűrő. De nem lesz bifokális, mert nekem nem az kell :)
14. alinka01 (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 12:08

Nem nekem kellett volna ezt címezned, de semmi gond.

Nekem 20 éve van multifokális szemüvegem: egyre erősebbek és egyre drágábbak. Mondhatni nagyon drágák, de tökéletesek! Ugyanabba a maszek optikai üzletbe járok Pesten, ahol az elsőt készítették.

13. 55Judit (válaszként erre: 12. - Alinka01)
tegnap 12:04

Félreértettél. Én nem rábeszélni akartalak, csak ecseteltem, hogy én milyet csináltattam.

Azért viszont magamat hibáztatom hogy hirtelen elküldtem amit írtam, és nem volt benne hogy 2 hetet vártam a szemüvegre holott ez volt a kérdés.

12. alinka01 (válaszként erre: 11. - 55Judit)
tegnap 12:01
Bocs Judit, de a bifokalitás nem a munkaszemüveg állandó/elengedhetetlen jellemzője! A tiéd azért az, mert mind a közel, mind a távollátáshoz korrekcióra szorul a szemed. Nekem egyébként ugyanezen okból nem bifokális, hanem multifokális a szemüvegem és tökéletes!!!
11. 55Judit (válaszként erre: 9. - K.Henika)
tegnap 11:55

Én orvostól vittem optikába a vizsgálati eredményt, de azt mondták ennek alapján készített szemüveg ha nem lesz jó, nem vállalnak felelősséget. Ha viszont ők is megnézik a szememet és annak alapján készül a szemüveg, díjmentesen adnak másikat ha nem lenne jó. Legközelebb kihagyom az orvost ezen a téren is.

Egyébként én kiegészítőket is szedek a szememre, többfélét is kell, ennek köszönhetően nem fárad és gyullad be a szemem pedig rengeteget nézem a monitort. A szemüvegem munkaszemüveg, így kell kérni, ez a neve. Kékfényszűrő bevonatos és bifokális.

10. alinka01 (válaszként erre: 9. - K.Henika)
tegnap 11:54

Ok, így érthető. Sajnálom, mert korán kezded. Én is ilyen értékekkel kezdtem, s akkor még nem igazán hiányzott, ha otthon felejtettem a szemüveget. Legfeljebb komfortosabb volt szemüveggel.

De ha a szemizmaid fáradékonysága okozza a problémát, akkor olyan munka után kellene nézni, ahol nem napi 8órában kell a monitor előtt ülnöd, mert ez nem orvosolható probléma.

9. K.Henika (válaszként erre: 8. - Alinka01)
tegnap 11:50

3 orvosnál voltam. Pontosítok.

Voltam az sztk-ba, de ott kb 2 perc alatt leráztak. kaptam egy értéket, de nem igazán értettem egyet.

Elmentem maszek szemészhez. Ő alaposan megvizsgált, a lentebb írt értékeket hozta.

Utána mentem az optikába, ott is kértem vizsgálatot, ő is ugyan azt hozta ki, mint a maszek doki.

Mind a 2 elmondta, simán fájhat a szemem ettől a kis értéktől is. 8órában monitor elött ülök, hamar elfáradnak a szemizmain, amiatt fáj a szemem.

8. alinka01 (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnap 11:43
Én inkább azon gondolkodnék el, hogy ilyen alacsony dioptriák mellett, hiszen egyik sem éri el az 1-et!, miért fáj annyira a szemed, hogy alig tudsz miatta dolgozni. Meglepő! Helyedben elmennék egy alapos szemészeti vizsgálatra!
7. K.Henika (válaszként erre: 6. - Amaunet)
tegnap 11:27
délutánig várok, mert 4ig lapból dolgozok, nem tudnék elöbb menni. Másrészt még nem csúsztak ki a határidőből.
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnap 11:24
Felhívnám őket telefonon és érdeklődnék.
tegnap 10:59
két hét kb
4. libikóka (válaszként erre: 3. - K.Henika)
tegnap 10:56
Két hét alatt akkor is elkészülhetett volna.Kitartás.
tegnap 10:55

Igazából nem gondolnám, hogy komplikált.

+0,75 a jobb, +0,5 a bal.

+0,5cilinderes mind a 2 lencse

KÉkfényszűrőt kértem rá extrának, illetve ők ajánlottak egy uv szűrő, por lepergető bevonatot.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnap 10:53
Sajnálom,,itt az Ofotért egy hét alatt készít,,hacsak nem valami komplikált.
tegnap 10:50

Sziasztok!

Kinek mennyi idő alatt készítette el az ofotért a szemüvegét?

03.05-en voltunk benn, első szemüvegem lesz. Azt ígérték, 03.19-ig elkészül. De még semmi.

Dolgozni alig tudok, úgy fáj a szemem, reménykedtem nem tartják a 2 hetet, de még lehet húzzák is?!

Székesfehérvár

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook