Görög tepsis burgonya recept
A Görög tepsis burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
6 dkg sűrített paradicsom
1 dl olívaolaj (extra szűz)
2 tk oregánó (szárított)
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 ek méz
2 db paradicsom (friss)
oregánó ízlés szerint (a díszítéshez)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Görög tepsis burgonya elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 6. 18:52
A görög tepsis burgonya elkészítési módja és hozzávalói.