Káposztás kelt gombóc (sváb étel) recept
A Káposztás kelt gombóc (sváb étel) hozzávalói:maradék töltött káposzta,
A gombóchoz:
3 dl tej
1 cs. szárított élesztő
pici cukor
1 kk. só
liszt, amennyit felvesz
5 dkg zsír
A Káposztás kelt gombóc (sváb étel) elkészítési módja:
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kis cukorral, sóval és liszttel összedolgozzuk, a végén a zsiradékot adjuk hozzá. Ha megkelt, kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék töltött káposztát meglangyosítjuk és kétfelé vesszük. (Akkora lábasban, vagy magas szélű tepsiben készítjük, hogy a gombócok elférjenek.)Beleöntjük a káposzta egyik felét. Minden egyes gombócot belemártogatunk a káposzta levébe és szorosan egymás mellé rakjuk őket az edényben. Végül ráöntjük a káposzta másik felét és közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Letakarni nem kell, a sütőt ne nagyon nyitogassuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 28. 20:44
A káposztás kelt gombóc (sváb étel) elkészítési módja és hozzávalói.