Pirított karamellás dió recept
A Pirított karamellás dió hozzávalói:(4 főre)
20 dkg dióbél
4 ek vaj
néhány ek cukor
egy marék szezámmag (elhagyható)
A Pirított karamellás dió elkészítési módja:
A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk. A leszűrt diót cukorban meghempergetjük. Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk. Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik. Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben. Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.
Celofánba csomagolva, masnival átkötve, karácsonyi ajándék is lehet:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 26. 20:28
A pirított karamellás dió elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.