Mézes, de nem édes - csirkecomb recept
A Mézes, de nem édes - csirkecomb hozzávalói:8 db kisebb - egész - csirkecomb
15 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 dl citromlé
frissen őrölt bors
só
A Mézes, de nem édes - csirkecomb elkészítési módja:
A combokat este besózzuk,éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, a tepsit jól lezárjuk alufóliával és 25-30 percig pároljuk a sütőben. Csészében összekeverjük a vajat a mézzel, citromlével, jól megborsozzuk és a combokat megkenjük a keverékkel. Az alufóliát nem tesszük vissza, a piruló combokat időnként újra megkenjük. Mire a csirke kész lesz, a keverék is elfogy.
A hús nem lesz édes, csak pikáns ízt kap.
Tetszés szerinti körettel, zöldsalátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 23. 13:33
A mézes, de nem édes - csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.