Fahéja-mézes galuska recept
A Fahéja-mézes galuska hozzávalói:30 dkg liszt
1 tojás
4 dkg vaj
5 dkg méz
1 dl tej
1 ek cukor
fahéj
só
A Fahéja-mézes galuska elkészítési módja:
A lisztből és a tojásból a szokásos módom galuskatésztát készítek, és sós vízben kifőzöm (vagy maradék galuskát használunk hozzá). A vajat egy serpenyőben felolvasztom, és a leszűrt galuskát átforgatom rajta. Egy kivajazott jénaiba teszem. A tejet felforralom a mézzel, és a galuskára öntöm. Sütőben átsütöm, és fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 19. 08:09
A fahéja-mézes galuska elkészítési módja és hozzávalói.