Kakaós-kókuszos kevert sütemény recept
30 perc
A Kakaós-kókuszos kevert sütemény hozzávalói:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vanilia
csipet só
Töltelék:
1 csomgag vanilis pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint kókuszreszelék
ízlés szerint rum
pár evőkanál cukor
A Kakaós-kókuszos kevert sütemény elkészítési módja:
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, a kókuszt, rumot, vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztot vajat és végül a tejet. Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.
Én a végén még langyosan megrajzoltam csokimázzal, arra szórtam még kókuszt. Mennyei édesség, és finom még 1-2 nap múlva is a hűtőből kivéve. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marott, 2014. nov. 15. 16:45
A kakaós-kókuszos kevert sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.