Halászlé, ahogy én tanultam recept


hal
hagyma
fokhagyma
halászlé kocka
paprika
paradicsom
pirospaprika
pár csepp citrom.
A Halászlé, ahogy én tanultam elkészítési módja:
Minden kg halhoz 20 dkg hagymát számolva, 2 fej fokhagymával, paprikával paradicsommal halászlé kockával alaplevet készítek. Puhára főzöm, majd passzírozom, én nem teszem bele a fejet, farkat, mert akkor nem lehet használni a botmixert, ami pedig jelentősen megkönnyíti a feladatot. Halat előzőleg besózom, majd a passzírozott alaplevet a hallal erős lángon 30 percig főzöm, a összefőzés kezdetekor teszem bele a kb. 4-5 liternyi mennyiséghez a 6-8 teáskanálnyi pirospaprikát, 1-2 csepp citromlevet, mert akkor nem fő szét a hal.
Tuti recept, és általában dicsérni szokták, még az is akitől tanultam.. :)
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Marott, 2016. nov. 17. 08:11
A halászlé, ahogy én tanultam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.