Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halászlé, ahogy én tanultam recept

Halászlé, ahogy én tanultam recept

Elkészítési idő 60 perc

A Halászlé, ahogy én tanultam hozzávalói:
hal
hagyma
fokhagyma
halászlé kocka
paprika
paradicsom
pirospaprika
pár csepp citrom.


A Halászlé, ahogy én tanultam elkészítési módja:
Minden kg halhoz 20 dkg hagymát számolva, 2 fej fokhagymával, paprikával paradicsommal halászlé kockával alaplevet készítek. Puhára főzöm, majd passzírozom, én nem teszem bele a fejet, farkat, mert akkor nem lehet használni a botmixert, ami pedig jelentősen megkönnyíti a feladatot. Halat előzőleg besózom, majd a passzírozott alaplevet a hallal erős lángon 30 percig főzöm, a összefőzés kezdetekor teszem bele a kb. 4-5 liternyi mennyiséghez a 6-8 teáskanálnyi pirospaprikát, 1-2 csepp citromlevet, mert akkor nem fő szét a hal.

Tuti recept, és általában dicsérni szokták, még az is akitől tanultam.. :)


Kategória: Halas ételek receptjei


A halászlé, ahogy én tanultam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook