Aszaltszilvás bableves tejfelesen recept
Az Aszaltszilvás bableves tejfelesen hozzávalói:20 dkg száraz fehérbab
10 dkg aszaltszilva
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt
só
cukor
Az Aszaltszilvás bableves tejfelesen elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk (édeskés íze legyen). Vízbe beáztatjuk az aszaltszilvát. Mikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a szilvát. Készre főzzük, a liszttel és a tejföllel behabarjuk. Összeforraljuk, és melegen, hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. dec. 8. 09:32
Az aszaltszilvás bableves tejfelesen elkészítési módja és hozzávalói.