Ínyenc burgonyaleves vargányagombával recept
Az Ínyenc burgonyaleves vargányagombával hozzávalói:2 személynek:
20 dkg burgonya
10 dkg aprított vargánya (fagyasztott is lehet)
3 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csipet cukor
1,5 dl tejszín
1 csipet őrölt fehérbors
só
Az Ínyenc burgonyaleves vargányagombával elkészítési módja:
A burgonyát tisztítás után apró kockákra vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem, és leöblítem. (Aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni.) 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez. A vajat felteszem egy fazékban, a burgonyát és a gombát pirítani kezdem rajta. Sózom, borsozom, a cukrot és a petrezselymet is hozzáadom. 1 evőkanál liszttel megszórom, és felöntöm az alaplével (ha ez nincs, akkor vízzel, amiben egy leveskockát oldottunk fel). Puhára főzöm a zöldségeket, és merülőmixerrel pürésítem. A maradék gombát kevés vajon puhára dinsztelem állandó keverés mellett, ez lesz a leves betétje. Sózom és kevés borsot is szórok rá. A levesbe öntöm a tejszínt, elkeverem, és 3 percig még főzöm, majd tálalom a félretett sült vargányával, amit petrezselyemmel is megszórok.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Energia2015, 2014. dec. 3. 12:48
Az Ínyenc burgonyaleves vargányagombával elkészítési módja és hozzávalói.