Fehérborsos fokhagymakrémleves recept
A Fehérborsos fokhagymakrémleves hozzávalói:1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 evőkanál vaj
2 dl fehérbor
2 dl tej
4 dl víz (vagy ha van, tészta főzőleve)
1 db leveskocka
petrezselyem
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
trappista sajt
toast kenyér
A Fehérborsos fokhagymakrémleves elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágom, egy edényben vajon megpirítom, feleresztem vízzel vagy tészta főzőlevével, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem. Ha megfőtt, botmixerrel összekeverem, öntök bele tejet, keverés mellett felforralom, öntök bele bort, ezzel is összeforralom. A levest tányérokba merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, pirított toasttal tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Energia2015, 2014. dec. 1. 13:21
A fehérborsos fokhagymakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.