Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli recept
A Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli hozzávalói:kb. 1 kg krumpli
1 nagy doboz tejföl
1 db cukkini
5 dkg margarin
2 ek liszt
6 dl tej
petrezselyem
metélő hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
kockázott bacon szalonna
sajt (trappista és füstölt)
3-4 db tojás
zsemlemorzsa
pici olaj
A Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli elkészítési módja:
A krumplit és a tojásokat héjában felteszem főni. Egy nagy jénai tálat picit meglocsolok olajjal, megszórom darabolt bacon szalonnával, és pici zsemlemorzsát szórok rá. A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük. A jénaiba rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt krumplit, a karikára vágott főtt tojást, karikákra vágott cukkinit, bacont, kis sót, borsot, szerecsendiót, besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén ráöntjük a tejfölt (előzőleg kevés sót elkeverhetünk benne), és a tetejére szórjuk a reszelt sajt keveréket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje picit meg nem pirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. febr. 11. 18:23
A vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli elkészítési módja és hozzávalói.