Szines zöldséglepény (lepcsánk) recept


35 dkg krumpli
35 dkg sárgarépa
35 dkg cukkini
3 ek (rizs)liszt
4 ek kukoricaliszt
3 tojás
1 kk só
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
olaj a sütéshez
A Szines zöldséglepény (lepcsánk) elkészítési módja:
A zöldségeket finomra reszeljük és összedolgozzuk a kétféle liszttel és a tojásokkal, majd a fűszerezzük. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, majd evőkanálnyi halmokat rakunk bele, és kisujjnyi vastagra ellapítjuk. Jól lecsöpögtetve tálaljuk. Fűszeres tejföllel locsolhatjuk vagy reszelt sajt is kerülhet rá.
Ha nagyon sűrű lenne a tészta, tejföllel lazíthatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2009. júl. 11. 21:03
A szines zöldséglepény (lepcsánk) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.