Mézes-meggyes lepény recept


10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 csipet só
1 vanilin
4 tojás
1 dl kefír
35 dkg liszt (ebből 15 dkg lehet teljes kiörlésű)
1 kk szódabikarbóna
1 kg meggy
5 ek méz
5 dkg mandulaforgács
A Mézes-meggyes lepény elkészítési módja:
A meggyet kimagvalom, lecsöpögtetem. A vajat a kétféle cukorral és a tojással géppel habosra keverem, majd hozzáadom a kefírt, a lisztet és a szódabokarbónát. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát beleöntöm, elegyengetem. Tetejére rászórom a lecsöpögtetett meggyet, majd a mézzel lecsorgatom úgy, hogy mindenhova jusson. Végül rászórom a mandulaforgácsot. 180 fokon pirosra sütöm a tetejét (40-45 perc).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2009. jún. 11. 15:10
A mézes-meggyes lepény elkészítési módja és hozzávalói.