Diabetikus almás pite recept



30dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
30dkg fehér liszt
30dkg margarin
1 tojássárgája
1 pohár natúr joghurt
1 ek. édesítő
fél kk. szódabikarbóna
pici só
Töltelék:
kb. 1,5kg alma
1 ek. édesítő, v. 10 szem édesítő tbl.
ízlés szerint fahéj
A Diabetikus almás pite elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, bele pici só, szódabikarbóna, édesítő. Közepébe tesszük a tojássárgáját, joghurtot és összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk. Az alsó részt vékonyan meg lehet szórni darált dióval, és rárakjuk a tölteléket. Az almát lereszeljük megpároljuk édesítővel és pici fahéjjal, kicsit kinyomkodjuk. A töltelékre rátesszük a tészta másik felét, a tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk megszórhatjuk kevés darált dióval és be a sütőbe.
A sütő gyári tepsijének megfelelő adag.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2007. nov. 29. 17:04
A diabetikus almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.