Zsuzsi szelet (mézes pudingos) recept
90 perc
A Zsuzsi szelet (mézes pudingos) hozzávalói:
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
5 dkg margarin
fél mokkáskanál szódabikarbóna
42 dkg liszt
Krémhez:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
5+10 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj
A Zsuzsi szelet (mézes pudingos) elkészítési módja:
A porcukrot a tojásokkal, a mézzel, a kakaóval és a margarinnal gőz fölött (vagy nagyon kicsi lángon) összekeverjük, ha kihűlt hozzá keverjük a lisztet, a szódabikarbónát és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 4 részre osztjuk, és kb. 25x38 cm méretűre nyújtjuk, majd 160 fokosra előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. A krémhez pudingport összekeverjük a liszttel, 5 dkg cukorra, a vaníliás cukorral és hozzá öntjük a tej felét. A többi tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingos keveréket, és sűrű pudinggá főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a maradék, 10 dkg porcukorral, majd a pudinghoz adjuk ,és jól kihabosítjuk. A lapokat egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejére csoki mázat öntünk, amelyhez étcsokihoz hozzákeverjük az étolajat, és forró gőz fölött felolvasztunk.
Csak másnap szeleteljük, hogy jól átpuhuljanak a lapok.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2017. júl. 7. 10:38
A zsuzsi szelet (mézes pudingos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.