Almás kenyér recept
Az Almás kenyér hozzávalói:12,5 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás
1 tojásfehérje
15 dkg liszt
csipet sütőpor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg reszelt alma
10 dkg mazsola
15 dkg durvára vágott dió
csokiöntet
a forma kikenéséhez: liszt, vaj
Az Almás kenyér elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézes fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ne felejtsük el a tűpróbát, hogy a közepe is átsült-e! Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és csokiöntettel díszítjük.
Kísértetiesen hasonlít Franciska cukkinis süti receptjére, azt is felteszem majd :)
Ugyan a receptbe nem írták bele, de a durvára vágott dió a csokiöntet tetejére megy.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jan. 24. 14:01
Az almás kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.