Szőlős metélt 2. recept
A Szőlős metélt 2. hozzávalói:25 dkg (cakkos szélű) metélt tészta
2 tojás
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
2 dl tejföl
kevés citromhéj
20 dkg csemegeszőlő vagy 10-15dkg mazsola
vaj és zsemlemorzsa a tálhoz
vaníliás porcukor a szóráshoz
A Szőlős metélt 2. elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük.A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, belerakjuk a vajat, a tejfölt, a citromhéjat és végül a kifőzött tésztát és a leszemezett szőlőt (vagy a beáztatott lecsepegtetett, puha mazsolát). A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük a tésztás masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, megszórjuk vaníliás porcukorral.
Ha valaki még emlékszik az "iskolai menzás szőlős tésztára", az mindenképp próbálja ki.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. febr. 7. 11:08
A szőlős metélt 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.