Lecsós-vörösbabos pikáns ragu recept
20 perc
A Lecsós-vörösbabos pikáns ragu hozzávalói:
olaj
szalonna (kétféle: füstölt, kolozsvári, ízlés szerint)
1 fej hagyma
só
1-2 szem paradicsom
1-2 paprika
csemege uborka
1 vörösbabkonzerv
A Lecsós-vörösbabos pikáns ragu elkészítési módja:
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd a kétféle szalonnát kockára vágva hozzáadom. Pirítjuk kicsit, majd mehet rá a paprika és a paradicsom. Dinszteljük fedő alatt. Később csemege uborkát (1-2 darab) kockákra vágva hozzáadjuk és tovább dinszteljük; majd a legvégén a vörösbabkonzervet (lé nélkül) hozzákeverjük.
Tarhonyával tálaljuk + malachús, csirkemell és egyéb húsokhoz is kiválóan megfelelő ez a pikáns ragu; ízlés kérdése az egész.
A hozzávalók természetesen a ragu esetében lehet több is (paprika, paradicsom), attól függ hány személyre készítjük.
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2016. okt. 13. 12:44
A lecsós-vörösbabos pikáns ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.