Szedres-túrós finomság recept
100 perc
A Szedres-túrós finomság hozzávalói:
5 db tojás
18 dkg cukor
4 csomag vaníliás cukor
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
18 g zselatin
60 dkg túró
5 evőkanál méz
2 db citrom leve
4 dl tejszín
50 dkg szeder
A Szedres-túrós finomság elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és két vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapíros, magas falú tepsiben, előmelegített sütőben 190 fokon, húsz percig sütjük. Kihűlve lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A túrót a mézzel, a maradék vaníliás cukorral és a citromlével ízesítjük. A tejszínt keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Az alacsony hőn feloldott zselatint 2-3 evőkanál túrókrémbe keverjük, majd a többihez keverjük, végül a tejszínhabot is belekeverjük. A tésztára kenjük a krémet, és szederrel itt-ott kirakjuk, majd legalább két órára behűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2016. szept. 16. 16:01
A szedres-túrós finomság elkészítési módja és hozzávalói.