Ćevapčići recept


300 g darált marhahús
pirospaprika (kaliforniai paprika)
ajvár (padlizsános paprikakrém)
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál kömény
őrölt pirospaprika
1 tojás
olívaolaj
A salátaöntethez:
saláta
uborka
hagyma
paradicsom
chili
feta sajt
A Ćevapčići elkészítési módja:
A pirospaprikát (kaliforniai) és egy gerezd fokhagymát darabokra aprítunk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, 1 teáskanál ajvárt (én kihagyom, vagy csak padlizsánt teszek bele), köményt, tojást, sót, borst és sok-sok paprikát. Gyúrjuk jól össze, és tegyük félre pihenni kicsit. A darált húsból formázzunk kolbászt. Megpirítjuk egy nagy serpenyőben (olívaolajon), és mindkét oldalát öt percig sütjük. Saláta hozzá: bármilyen elkészítésű saláta illik hozzá a felsorolt alapanyagokból, de általában tzatzikivel kínálják. + a mennyei sajt, amivel megszórjuk a végén:)
JÓ étvágyat ehhez a finom bosnyák ételhez!
(két személyre vannak írva az alapanyagok.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2016. ápr. 6. 16:36
A Ćevapčići elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.