Rózsavizes lokum, az igazi török csemege recept
30 perc
A Rózsavizes lokum, az igazi török csemege hozzávalói:
1,5 dl víz
1 evőkanál zselatin
25 dkg kristálycukor
1/4 teáskanál borkősav
1 evőkanál rózsavíz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
A Rózsavizes lokum, az igazi török csemege elkészítési módja:
A zselatint a vízzel folyamatos keverés közben felforraljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, lehabozzuk. Belekeverjük a borkősavat és az ízesítőanyagot. 15x15 centis edénybe töltjük, majd hagyjuk, hogy két-három óra alatt megdermedjen. 2-3 centis kockákra vágjuk, végül az átszitált, kukoricakeményítővel elkevert porcukorba forgatjuk.
Citromos változatban is el lehet készíteni. Sőt, kókuszosban is!
Nem egy diétás sütemény, de igazi, szultáni csemege!
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető!
Hasonlít a gumicukorhoz, aki szereti, bátran készítsen ilyen finomságot!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ca6273a8a5, 2016. febr. 6. 15:52
A rózsavizes lokum, az igazi török csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.