Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rózsavizes lokum, az igazi török csemege recept

Rózsavizes lokum, az igazi török csemege recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rózsavizes lokum, az igazi török csemege hozzávalói:
1,5 dl víz
1 evőkanál zselatin
25 dkg kristálycukor
1/4 teáskanál borkősav
1 evőkanál rózsavíz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő


A Rózsavizes lokum, az igazi török csemege elkészítési módja:
A zselatint a vízzel folyamatos keverés közben felforraljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, lehabozzuk. Belekeverjük a borkősavat és az ízesítőanyagot. 15x15 centis edénybe töltjük, majd hagyjuk, hogy két-három óra alatt megdermedjen. 2-3 centis kockákra vágjuk, végül az átszitált, kukoricakeményítővel elkevert porcukorba forgatjuk.

Citromos változatban is el lehet készíteni. Sőt, kókuszosban is!
Nem egy diétás sütemény, de igazi, szultáni csemege!
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető!
Hasonlít a gumicukorhoz, aki szereti, bátran készítsen ilyen finomságot!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsavizes lokum, az igazi török csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook