Bogyós gyümölcsökből készült torta recept
50 perc
A Bogyós gyümölcsökből készült torta hozzávalói:
100g vaj
100g cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
250g búzaliszt
500g bogyós gyümölcs
1 csapott teáskanál sütőpor
125ml(1/8 l) tej
2 tasak tortazselé
3 evőkanál cukor
A Bogyós gyümölcsökből készült torta elkészítési módja:
1.Először a puha vajat,cukrot,vaníliás cukrot és tojást keverd krémesre. 2.Vegyítsd el a lisztet a sütőporral és szitáld rá a tésztára. 3.Apránként keverd bele a tejet is,de állandóan keverned kell! 4.Töltsd a tésztát kikent(26 cm átmérőjű)tortaformába és tedd a formát a sütő rácsára. 5. Hagyd a tortát kicsit hűlni,majd borítsd ki a formából. 6.Vedd le a szemek szárát és óvatosan öblítsd le a gyümölcsöt.Szórd meg 2 evőkanál cukorral és hagyd 30 percig állni,hogy levet engedjen. 7.A lére a tortazselé készítésénél lesz szükséged,összesen 1/4 literre.Ha kevés,önthetsz hozzá piros szőlőlevet. 8.A tortalapra hámozd rá a gyümölcsöket. 9.Készítsd el a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint és-kanállal-oszd el a gyümölcsök tetején. Ötlet:Ha ezt a tortát más évszakban akarod készíteni,vegyél hozzá mélyhűtött bogyós gyümölcsöket.
Felső/alsó hőfok:kb.180 fok(előmelegítve)
légkeverős sütőnél:kb.160 fok
(előmelegítés nélkül)
gázsütőnél:2-3-as fokozat
(előmelegítés nélkül)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: triniti94, 2008. febr. 1. 21:11
A bogyós gyümölcsökből készült torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.