Fekete-fehér muffin recept
15 perc
A Fekete-fehér muffin hozzávalói:
20dkg liszt
1cs vanílíás cukor (lehet helyette vanilia aroma)
1 csomag csokoládé ízű pudingpor(40g)
2.1/2teás k sütőpor
1/2 " " szódabikabóna
1-2tojás
14dkg fruktóz (édesitő szer)
0.8dl növényi olaj
2.8dl iró (jobb mint a tej)
15-20dkg túró
1.evő kanál kakaó por
A Fekete-fehér muffin elkészítési módja:
A lisztet alaposan összekeverjük a puding porral és a kakaóval sütőporrak és a szódabikabónával A tojást felvejük és elkeverjük a cukorral az olajjal és az iróval.Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán összekeverjük. A túrót elkeverjük a vanilia aromával 1-2.evő kanál tejel ,a mélyedést félig töltjük a tésztával ráteszünk 1-2 túró krémet,és rárakjuk a maradék tésztát.A sűtőben 20-25 percig sütjük.kb 180 fokon
Amikor kiveszük a sütőből kb 5 p még benne hagyom
utána rácsra rakom hűlni (fagyasztani is lelehet)
Én mindig duplán készitem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: aranka.varga@freemail.hu, 2008. febr. 1. 20:56
A fekete-fehér muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.