Narancsmajmok recept
A Narancsmajmok hozzávalói:2 db narancs,
4 szem szegfűszeg,
3 evőkanál méz,
1 vaníliarúd,
1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő,
4 db ringló,
2 db barack,
1 db banán.
A Narancsmajmok elkészítési módja:
A narancsokat félbevágjuk, majd óvatosan kicsavarjuk a levüket úgy, hogy a narancsfelek héja ne sérüljön. Aztán a héjakból kiskanállal óvatosan kikapargatjuk a maradék gyümölcsdarabokat, hogy teljesen üresek legyenek. Ha készen vagyunk, készítünk egy gyümölcssalátát. A szőlőket leszemezzük, a ringlót és a barackot felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd az összes gyümölcsdarabot beleszórjuk egy nagyobb keverőtálba. Elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a narancs kifacsart levét, belekapargatjuk a vanília ízes szemcséit, végül hozzákeverjük a mézet is. Hakész, ráöntjük a gyümölcsökre és az egészet alaposan összeforgatjuk. A félre tett narancsfelekből kettőnek az alát egy kicsit levágjuk, épp csak annyira, hogy stabilan csücsüljenek. Ezután jöhet a kézügyesség és a fantázia; a másik két héjon kivágjuk a majmok fülét és a szemét, végül a szegfűszegeket beszúrjuk a szem részhez. Ha ügyesek voltunk, már csak annyi van hátra, hogy a talp részeket megtöltsük az ízes gyümölcssalátával és lezárjuk a majom-fejekkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. febr. 1. 14:58
A narancsmajmok elkészítési módja és hozzávalói.