Diós- béles recept

A tésztához
30 dkg liszt
1 csomag sütőporral elkeverve,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
12 dkg zsír.
A töltelékhez
baracklekvár,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál rum,
2 tojás.
A Diós- béles elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 18. 20:38
A diós- béles elkészítési módja és hozzávalói.