Fokhagymás füstölt csülökfalatok recept
A Fokhagymás füstölt csülökfalatok hozzávalói:1 főtt füstölt csülök,
1 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 evőkanál finomliszt,
˝1 dl tej (vagy csülök főzőlé),
ízlés szerint törött fekete bors,
késhegynyi csípős paprika,
1 evőkanál mustár.
A Fokhagymás füstölt csülökfalatok elkészítési módja:
A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel (csülök lével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csípős paprikát, majd a mustárral is összekeverjük. A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában megforgatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajba egyenként beletesszük. 4-5 perc alatt pirosra sütjük, majd kivéve leitatjuk róla a felesleges olajat és csípős csalamádéval vagy ecetes paprikával meg tört burgonyával kínáljuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 16. 20:26
A fokhagymás füstölt csülökfalatok elkészítési módja és hozzávalói.