Juhtúrós pogácsa Gligi módra recept
A Juhtúrós pogácsa Gligi módra hozzávalói:-25dkg Juhtúró
-50dkg búzafinomliszt
-5dkg élesztő
-0,5dcl tej
-1mk kristálycukor
-1db tojás a tésztába
-1db tojás a kenéshez
-1ek só
A Juhtúrós pogácsa Gligi módra elkészítési módja:
-A meglangyosított cukros tejben fel kell futtatni az élesztőt -A lisztet át kell szitálni, hogy levegősebb legyen és jobban tudjon „dolgozni” az élesztő benne -Bele kell hinteni a sót -Bele kell morzsolni a margarint -A villával összetört juhtúrót és 1db tojást hozzá kell dolgozni. -Kis fészket kell képezni a közepén és bele kell önteni, majd dolgozni a megkelt élesztőt. -Cipót kell formálni belőle, tiszta konyharuhával le kell takarni és meleg helyen minimum ½-1 órát kelni kell pihenni hagyni -A nyújtódeszkát be kell lisztezni és a cipót ujjnyi vastagságú lappá, kell kinyújtani és pogácsaszaggatóval ki kell szaggatni. -A sütőlemezre helyezett pogácsák tetejét meg kell kenni az előre felvert 1db tojással -Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig kell sütni
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2013. ápr. 17. 05:35
A juhtúrós pogácsa gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.