Ripsz-ropsz Barackos recept
A Ripsz-ropsz Barackos hozzávalói:-2x450g 20%-os tejföl
-4csomag vaniliáscukor
-5dkg porcukor
-300g babapiskóta
-1doboz 480g töltőtömegű Őszibarack befőtt
-Kakaó a tetejét megszórni
A Ripsz-ropsz Barackos elkészítési módja:
-Elő kell készíteni egy téglalap alakú kb.25x15cm 8cm mélységű fedővel rendelkező jénai tálat -A tejfölt ki kell keverni simára a porcukorral és a vaníliáscukrokkal. -Az őszibarack befőttet fel kell vagdosni kis kockákra. A befőtt levére is szükség van! -Az első sor babapiskótát a tál aljába kell sorakoztatni, meg kell locsolni a befőtt levével, meg kell hinteni a felkockázott őszibarackkal, meg kell kenni a cukros tejföllel. Addig kell folytatni ezt a típusú rétegezést, amíg van minden alapanyagból, úgy hogy a rétegezés a tejfölös, cukros krémmel fejeződjön be! -A tetejét jól meg kell hinteni kakaóporral -Hűtőszekrénybe kell tenni és pár óra elteltével fogyasztható!
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető édesség :-)
Ha összeérik akkor olyan íze van, mintha túrós süti lenne :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2012. febr. 22. 20:23
A ripsz-ropsz barackos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.