Ripsz-ropsz almás recept
A Ripsz-ropsz almás hozzávalói:-4 közepes méretű alma lereszelve
-1 bögre kristálycukor
-3egész tojás
-1/2 bögre olaj
-1,5 bögre liszt
-1,5 evőkanál fahéj
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 kis csomag mazsola
-A tepsi kikenéséhez zsír és liszt
A Ripsz-ropsz almás elkészítési módja:
-Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit. -Az almákat meg kell tisztítani és nagylyukú reszelőn le kell reszelni -Egy nagy keverőtálba kell ütni a 3db tojást, hozzá kell önteni az 1bögre kristálycukrot, 1/2bögre olajat, 1,5 bögre lisztet, 1,5evőkanál fahéjjat, 1teáskanál szódabikarbónát és robotgéppel jól össze, kell keverni. -A mazsolát és a reszelt almát, kézzel keverve bele kell forgatni a tésztába. -A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe. -Előmelegített sütőben 180fokon 25-30 percig kell sütni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2011. márc. 11. 20:40
A ripsz-ropsz almás elkészítési módja és hozzávalói.