Ripsz-ropsz meggyes recept
A Ripsz-ropsz meggyes hozzávalói:1pohár = 175g-os kefír pohara
-1pohár 175g-os Kefír
-3pohár kristálycukor
-5pohár liszt
-1pohár darált dió
-1pohár olaj
-1üveg magozott meggybefőtt
-4db tojás
-1cs sütőpor
-1cs vaniliáscukor
-1tábla étcsokoládé
-A tepsi kikenéséhez zsír és liszt
A Ripsz-ropsz meggyes elkészítési módja:
-Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit. -Le kell csepegtetni a megybefőtett. -Egy nagy keverőtálba kell ütni a 4db tojást, hozzá öntöm a pohár kefirt, 3 pohár cukrot, 5 pohár lisztet, 1 pohár olajat, bele kell szórni a sütőport és a vaníliáscukrot és robotgéppel jól össze, kell keverni. -A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe. -A tetejét meg kell szórni a meggyel, és rá kell hinteni a pohár darált diót. -A tábla csokit izlés szerinti darabkákra kell törni. A legpraktikusabb még bontatlanul húsklopfolóval megcsapkodni. -Előmelegített sütőben 180fokon 30-45 percig kell sütni, de ha a tészta már valamennyire megsült (30perc körül) akkor ki kell venni a sütőből és a felaprított csokit bele kell nyomkodni a tésztába, majd vissza kell tenni a sütőbe és addig sütni amíg a tészta el nem válik a tepsi szélétől.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2011. jan. 16. 17:33
A ripsz-ropsz meggyes elkészítési módja és hozzávalói.