Narancsos répatorta muffin (12 db) recept
35 perc
300 kcal
15 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy gluténmentes
15 dkg barnacukor vagy egyéb édesítő
15 dkg dió (vagy esetleg mandula)
1 enyhén púpozott teáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál fahéj (elhagyható, gyömbérrel is klassz)
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
1,25 dl olaj - dióolajjal a legfinomabb
10 dkg kandírozott narancshéj kocka (vagy mazsola, csokikocka, ha valaki nem narancsosra vágyik)
2 egész tojás
Tetejére:
1,5 dl mascarpone, vagy tejszín vagy tejföl vagy növényi tejszínhab
1 evőkanál házi vaníliáscukor vagy kivonat
A Narancsos répatorta muffin (12 db) elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésest 160 fok. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, fahéjat és narancshéjat alaposan összekeverjük. A megtisztított répát vékonyra reszeljük, a diót finomabbra vágjuk, elkeverjük a narancshéjjal. A tojásokat felverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, amivel továbbverjük. Belekeverjük a répás keveréket, majd gyorsan a lisztet is. A sütőben középen kb 25 percig, tűpróbáig sütjük. 5-10 perc pihentetés után kivehetjük a formából. Miután kihült díszítjük. Vagy még langyosan teával, kávéval, kakaóval nagy fotelba bekuckózva elnassoljuk :)
Díszíthetjük szép fél dióval is. Csokipöttyökkel, narancshéj kockákkal, fahéjjas barnacukorral.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 20. 10:30
A narancsos répatorta muffin (12 db) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.