Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Francia borsókrémleves recept

Francia borsókrémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Francia borsókrémleves hozzávalói:
50 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma
1 l húsleves vagy zöldség alaplé
5 dkg vaj
1 kis dobozos főzőtejszín

zöldfűszerek: turbolya, mentalevél vagy bazsalikom


A Francia borsókrémleves elkészítési módja:
A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagyma fehér részét. Hozzáadjuk a borsót, ráöntjük az alaplét, a fűszerekkel együtt puhára főzzük, botmixerrel lepürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Pirított kenyérkockával vagy pirított baconnel tálaljuk, sajtos pirítóssal nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A francia borsókrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook