Szerb zöldségleves recept
40 perc
A Szerb zöldségleves hozzávalói:
5 dkg zsír
1 db tv dpaprika
1 db kápia paprika
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
10 dkg zeller
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy szem burgonya
5 dkg gomba
15 dkg füstölt kolbász
1 ek törött paprika
2 ek sür. paradicsom
2 babérlevél
só, bors, majoránna
A Szerb zöldségleves elkészítési módja:
A zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petr.gyökeret, zellert. Néhány percig együtt pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, reszelt fokhagymával. Elkeverjük a sür. paradicsommal és fölengedjük 1,2 -1,5 l vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. 15 perc forralás után beletesszük a kis kockákra szelt burgonyát, csíkokra vágott paprikát, gombát és készre főzzük. A végén belevágjuk a felkarikázott kolbászt és még 2-3 percig együtt forraljuk.
Tálalhatjuk sajtos vagy sajtos-gombás krutonnal, de önmagában is finom, ízletes leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mandila, okt. 12. 13:16
A szerb zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.