Almás-répás zabpelyhes muffin recept


Az Almás-répás zabpelyhes muffin hozzávalói:
200 g. teljes kiőrlésű liszt
120 g finom őrlésű zabpehely
100 g kristálycukor vagy nyírfacukor
70 g barnacukor
2 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
80 ml étolaj
240 ml tej
2 db tojás
2 db alma reszelve
1 db közepes sárgarépa reszelve
1 marék mazsola vagy dió

Az Almás-répás zabpelyhes muffin elkészítési módja:
A lisztet, cukrokat, zabpelyhet, sütőport,sót forgassuk össze . A tojást a teejel és az olajjal keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket. Jól dolgozzuk össze, majd forgassuk bele a reszelt almát és répát. 12 darabos muffinformába osszuk szét, tetejükre hintsünk mazsolát vagy darabolt diót. 200 fokos előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. 20-25 perc alatt meg is sül.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: mandila, 2022. márc. 5. 12:32
Az almás-répás zabpelyhes muffin elkészítési módja és hozzávalói.