Medvehagymás-sonkás lasagne recept
A Medvehagymás-sonkás lasagne hozzávalói:1 csomag lasagne tészta
kb. 1 liter tej
15-20 dkg
liszt
őrölt szerecsendió
pizzakrém
só
40 dkg sajt
medvehagyma
30 dkg gépsonka
A Medvehagymás-sonkás lasagne elkészítési módja:
A vajból, lisztből és tejből besamelt készítek. Szerecsendióval, sóval és pizzakrémmel ízesítem. Ha van itthon (piros) pesto, akkor az is nagyon finom bele. Egy tepsit kikenek a besamelmártással, ráhelyezek egy réteg tésztát. Kezdem a rétegezést: mártás, gépsonka, apróra vágott medvehagyma, reszelt sajt. Erre ismét tészta, mártás, sonka, medvehagyma és sajt kerül, addig rétegezem, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerül besamellel megkenve, reszelt sajttal megszórva. Sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul.
Soha nem szoktam a mennyiségeket mérni, az a lényeg, hogy a mártást ne sajnáljuk, mert attól puhul meg a tészta
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 4. 07:04
A medvehagymás-sonkás lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.