Tejszínes zöldségleves gazdagon recept




6 főre:-15dkg karfiol
-2 kis fej karalábé
-4/5 szál kisebb répa
-1 petrezselyem
-2marok nagyobb csigaészta(8t)
-2dl tejszín
-étkezési keményítő
+ p.zöldje,delikát,bors,só---ízlés szerint.
A Tejszínes zöldségleves gazdagon elkészítési módja:
Minden zöldséget jól megmosunk, nagyobb darabokra vágunk, (legnagyobbak a könnyen fövők legyenek,pl.karfiol) Feltesszük főni, egy csipet sóval, delikáttal. "Majdnemkész" állapotban,elzárjuk,fedő alatt párolódjon tovább. Közben elkészítjük a sűrítést: 3ek. keményítőt feloldunk egy kis pohár vízben, majd felöntjük a tejszínnel. A petrezselyemzöldet bő lemosás után apróra vágjuk, és a lehúzott leveshez adjuk. Újra felforraljuk a levesünket, besűrítjük,majd csak egyet lobbantunk rajta. Melegen tálaljuk.
A tésztát én külön főztem ki mellé,soha nem főzöm bele a levesbe.
Szerintem legírozva is finom lehet, de úgy még nem próbáltam.
Nálunk a gyerekek is bőven repetáztak belőle.:)
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b2f94d8ef, 2007. nov. 19. 16:13
A tejszínes zöldségleves gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.