Piedone húsos bab (wokban) recept
A Piedone húsos bab (wokban) hozzávalói:20 dkg tarka bab
30 dkg sovány darált marhahús
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
5 dkg paradicsompüré
1 dkg chili fűszerkeverék
10 dkg marinált paprika
1 dl olaj
só
A Piedone húsos bab (wokban) elkészítési módja:
A vöröshagymát kockára vágjuk,olajban megpirítjuk,majd hozzáadjuk az áztatott babot és darált húst.Sóval,babérlevéllel,zúzott fokhagymával ízesítjük,annyi vízzel engedjük fel hogy jól ellepje.A wokban puhára pároljuk.Tálalás előtt beletesszük a a csíkokra vágott marinált paprikát és a paradicsompürét.Ha megfőtt tálra borítjuk paprikacsíkokkal és sülthagymakarikával díszítjük.Puha friss kenyérrel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 5. 23:34
A piedone húsos bab (wokban) elkészítési módja és hozzávalói.